IMG_3348-min

Universitetet er et av de ledende universitetene på Kypros, og er den største selvstendige utdanningsinstitusjonen på øya. Med undervisningsmetoder hentet fra vestlige utdanningssystemer og med en internasjonal filosofi holder University of Nicosia en høy standard.

Universitetet er stolt av å ha moderne undervisning for studentene basert på den nyeste forskningen. Studentene nyter godt av universitetets bredde, og med kvalitetsprogrammer innen ernæring, fysioterapi og idrettslære, er det fokus på læring på tvers av miljøene. Som medisinstudent ved University of Nicosia vil du dra nytte av den akademiske tradisjonen universitetet er en del av.

De er også stolte av å være internasjonalt involvert i veldedige organisasjoner, og driver aktivt med sykdomsforebygging. Universitetet støtter også et barnehjem og hjelper HIV-positive barn i Kenya. For sitt internasjonale engasjement har University of Nicosia mottatt den prestisjetunge prisen «Global 500» av FN.

Moderne pensum

Pensumet er lagt opp en slik måte at studentene og studentenes læring hele tiden står i fokus. Mye av undervisningen er case-oppgaver og det er små grupper gjennom alle studieårene på medisin. Universitetet har et mål om at studentene skal lære å tenke helhetlig – se hele pasienten istedenfor å bare se sykdommen. Tett knyttet til dette er også sykdomsforebygging, og aktuell forskning blir implementert i undervisningen. Pensum er bygget på retningslinjer gitt av ledende helseorganisasjoner, blant annet General Medical Council of the UK.

Alle studenter vil i løpet av studiene ta en eksamen som gir legelisens i USA.

Etter studiene skal studentene skal ha fått en unik forståelse av kroppen, både hvordan kroppen henger sammen og dens funksjon, men også hvordan sykdom påvirker den kortsiktig og langsiktig. Studenten skal kunne trekke linjer mellom miljø, gener og hvordan en pasient responderer på en sykdom. Studentene lærer også god kommunikasjon og empati i løpet av studiene.

Hvis du velger å ta medisinutdanningen din på University of Nicosia, vil du kunne velge å ta praksisårene dine enten på Kypros eller i Storbritannia ved Barnsley Hospital.

Oppbygging av studiene

1 – 3 år: Grunnleggende kunnskaper. Mye fokus på realfagene, samt medisingrunnfag. Lærer også kommunikasjon i praksis.

4 år: Prekliniske fag. Mer medisinske fag, men også sykdomslære og eget forskningsprosjekt. Mye større del av undervisningen finner sted på sykehus med ekte pasienter. Bygger videre på det som de har lært de første tre årene.

5 – 6 år: Praksis. Deltar i praksis på de ulike avdelingene på sykehuset. Mulighet for å reise seks uker til utlandet for praksis. Mulighet for å ta de to siste årene i UK (Barnsley Hospital).

Universitetet befinner seg i Kypros hovedstad, Nicosia. Byen er Kypros største by, og er en fascinerende blanding av nytt og moderne, kultur og historie. Deler av Nicosia er omringet av en gammel bymur, men ikke langt unna finner du både nattklubber og kjøpesentere. En liten kjøretur unna finner du både også verdenskjente strender og sjarmerende små fjellandsbyer. I Nicosia kan du stå på ski om morgenen, dra på shopping til lunsj og avslutte dagen med et bad i sjøen.

I Nicosia skjer det alltid noe – det er konserter året rundt og andre kulturelle begivenheter skjer med jevne mellomrom. Er du mer glad i museer, kan byen tilby et stort utvalg kunstgallerier og historiske museer.

I selve byen er det lettest å komme rundt til fots, og alt er innen gåavstand.

For søkere med norsk vitnemål har University of Nicosia satt følgende krav:

  1. Minimum 4,5 i snitt uten tilleggspoeng
  2. Minimum karakteren 4,5 i biologi og to andre realfag*
  3. Bestått språktest, enten IELTS 6.5 eller TOEFL 79

Alle søkere må gjennom intervju som en del av søknadsprosessen.

Du må ha generell studiekompetanse for å studere ved University of Nicosia.

* andre realfag inkluderer fysikk, kjemi og matematikk.

Studieåret 2019/2020 gjelder følgende priser:

Skolepenger: 18 000 EUR for år 1-2, 22 000 EUR for år 4-6.
Søknadsavgift: 60 EUR

For søkere gjennom SONOR kan UNic tilby et stipend på 20% 2019/2020.

Last ned søknadsguideBestill gratis veiledning